IBS IT Compass е събитие, организирано от Ай Би Ес България, с фокус върху IBM технологиите и тренда на развитие в отделни сегменти на ИТ индустрията. Основните теми на събитието ще са предмет на презентации и демонстрации, а участниците ще могат да докоснат някои от решенията и да добият лична престава за възможностите им.

Кой трябва да присъства?

Какво ще научите?


Организатор:В края на 2013 ще имаме възможност да обсъдим основните тенденции в развитието на някои по-актуални ИТ теми - “облачните” технологии и какво има в тях за нас, развитието на виртуализацията на ресурсите и превръщането им в услуги, както и последните новости около IBM Lotus портфолиото - сега вече IBM Collaboration Solutions.

През последната година новите продукти като IBM Flex, Pureflex Systems, Storwize V7000, печелят все повече популярност сред клиентите на IBM и тези, които търсят платформи за своите дейта центрове. На събитието ще обърнем специално внимание на възможностите им за изграждане на динамична инфраструктура и ще предоставим възможност на участниците да се докоснат до демонстрационно оборудване и системи в реална експлоатация.

За 4-та поредна година според всички ИТ анализатори IBM е безспорен лидер в категорията Социален Софтуер за Бизнеса. Цялото портфолио на IBM Collaboration Solutions бе обновено с множество тясни интеграции, характерни за социалните мрежи. На събитието ще представим и демонстрираме някои от новостите около IBM Notes/Domino 9.0.1, IBM Connections 4.5, IBM Webpshere Portal 8.5 и Sametime 9. Също така, ще може да видите някои проекти, реализирани с xPages, от които може да извлечете много нови идеи за Вашия софтуер.